perjantai 18. heinäkuuta 2014

Itseruskettavien ABC


Moni morsian haluaa olla tärkeänä päivänään terveen päivettynyt. Tämä näyttää paitsi hyvältä kuvissa, on myös totta, että rusketus luo vaikutelman hoikemmasta olemuksesta kuin pakastekanan värinen nahka. Harmittavan moneen suomalaiseen kaunokaiseen aurinko tai solarium eivät kuitenkaan yksinkertaisesti tartu halutulla tavalla. Aurinkorannalta saattaa jäädä käteen tasaisen päivetyksen sijaan vain ravunväriseksi palanut iho. 

Tähän on loistava pelastus: itseruskettavat. Ne, joille itseruskettavat tuovat mieleen vain läikikkään voimakashajuisen oranssin ihonsävyn ovat kokeilleet vääriä tuotteita tai käyttäneet niitä väärin. Älä kokeile ensimmäistä kertaa häitä edeltävä iltana, vaan kuten monessa muussakin asiassa: harjoitus tekee mestarin. Näillä vinkeillä vältyt aloittelijan virheiltä ja olet askeleen lähempänä täydellistä rusketusta!

Vuosia olen suosinut yhtä: St.Tropez Self Tan Mousse :) Jos käytät, niin laita iholle illalla, nuku ja käy suihkussa aamulla, kun olet antanu kuivua yön yli. Näin vältytään ruskettavan päätymiseltä vaatteisiin yms.

Satun ABC itseruskettavan käyttöön
A) aja ihokarvat, kuori iho ja kosteuta hyvin
B) levitä vaseliinia hiusrajaan, kyynärpäihin, kynsiin ja kynsinauhoihin
C) levitä itseruskettava kumihanskoin iholle kokovartalopeilistä katsoen - myös kasvoille, ole tarkka hiusrajan kanssa jos olet blondi
D) riisu kumihanskat, pruuttaa vaahtoa toiseen kämmenselkään marmorikuulan kokoinen pallo ja levitä kämmenselkiä yhteen hieroen koko käden päällisosaan sormia myöden
E) pyyhi kostutetulla vanupuikolla nenänpielet

Älä juo mitään lasista ilman pilliä (rusketus huuhtoutuu ylähuulelta) ja ANNA VAIKUTTAA YÖN YLI (en suosittele yhdistämään vaaleisiin lakanoihin!) 

Itseruskettava kuivattaa hieman ihoa, joten kannattaa rasvata joka päivä, ettei lähde hilseilemään häipyessään vaan feidaantuu nätisti pois 5-6 päivässä :)

JOS käy niin, että ruskettavaa joutuu kämmeniin, jalkapohjiin tai muulle epätoivotulle alueelle, tehokas kikka on harjata xylitol hammastahnaa ihoon - tämä irrottaa rusketusta. 

St.Tropezia löytää mm. Stockmannilta ja Sokokselta. Edullisempi ja silti hyväksi todettu vaahto, tosin ehkä lyhyempikestoinen on St.Moritz, jota myy verkkokauppa pretty.fi:

http://www.pretty.fi/aurinkotuotteet/itseruskettava/st-moritz-instant-self-tanning-mousse-dark-itseruskettava.html 

1 kommentti:

  1. Tässäpä oli hyviä vinkkejä itseruskettavien käyttöön. Itse en ole vieläkään kokeillut itseruskettavia sävyttäviä kosteusvoiteita lukuunottamatta, mutta näistä vinkeistä on taatusti hyötyä monelle. :)

    VastaaPoista