torstai 2. lokakuuta 2014

Häätrendit 2015

Vuodelle 2015 on tulossa kiinnostavia ja leikkisiä hääilmiöitä. Keräsin kasaan muutamia muotituulia häiden saralla ensi vuodelle, joihin olen törmännyt internetin ihmeellisessä maailmassa toistuvasti. Moni juttu on tuttu lapsuudesta - onhan hääpäivänäkin lupa hassutella.


1. RUUSUKULTA

Perinteisten keltakullan ja valkokullan rinnalle on noussut nyt romanttinen ruusukulta. Hempeät morsiamet tai ne, jotka haluavat ns. jotakin "out of the box" voivat pujotuttaa sormeensa ruusukultaisen vihkisormuksen - onhan tuo väri nyt todella suloinen, varsinkin jos keltakullan kellerrys tai valkokullan kylmyys eivät tunnu omalta. Sävy sopii vaalealle hipiälle erityisen hyvin.

2. KORKEAT KUKKA-ASETELMAT 

Nämä sopivat erityisen hyvin avariin juhlasaleihin, joissa katto nousee korkeuksiin. Korkeus tuo näyttävyyttä, juhlallisuutta ja mikä parasta antaa vastakkain istuville vieraille näköyhteyden toisiinsa, kun kukka-asetelman jalan muistaa pitää läpinäkyvänä tai muutoin sirona. 

3. VESIVÄRIT

Kaikille meille lapsuudesta tutut kauniit vesiväripinnat voivat näkyä myös häissä. Varsinkin, jos kyseessä on taiteellinen pariskunta yhteinen maalaustuokio on varmasti mieluinen. Vesivärit tuovat suloista leikkimielisyyttä koristeluun ja printteihin.

4. LUONNONKUKAT

Näitä poimittiin mökin pellon pientareelta omin pikku kätösin. Jokainen morsian tietää, että hääpäivän kukkapuskiin uppoaa helposti useita satoja euroja. Elävät kukat tuovat tiettyä tunnelmaa juhlaan tekokukkia enemmän, mutta miten välttyä satojen eurojen laskulta? Poimimalla kukat kesähäihin luonnosta. Muista kuitenkin tarkistaa, ettet poimi kimppuihin rauhotettuja lajikkeita.
5. HOPEOITU LASI

Joulukoristeista tuttu hopeoitu lasi tuo hienostuneisuutta ja vivahteen eleganttia blingiä niin rouheisiin maalaisromanttisiin kesähäihin, kuin kristallikruunujen koristamiin juhlasaleihin. Sen käyttäminen kattauksessa antaa arvokkuutta ruokailuhetkeen.
6. EI-NIIN-VAKAVA NAPOSTELURUOKA

Minikokoiset pizzat, hampurilaiset, hodarit ja donitsit ovat hauska lisä cocktail hourille tai vieraille yöpalaksi lähtiessä. Tällaiset miniherkut maistuvat taatusti niin lapsille kuin aikuisille.7. AVONAINEN SELKÄ HÄÄPUVUSSA

Vintagea huokuva, hillityn sensuelli avoin selkä tulee olemaan ehdottomasti suurin trendi mitä tulee hääpukuihin vuonna 2015. Kermakakkupuvut ja ball gown -helmat eivät ole enää "se juttu". Nyt luotetaan paljaaseen selkään, helmikirjailuihin ja pitsiin.


8. OMA HÄÄ-HASHTAG

Sosiaalisten medioiden (mm. facebook/twitter/instagram) ilmiö " #hashtag ", eli hakusana, alkaa ilmestyä myös osaksi häiden juhlintaa. Morsiuspari voi valita mieleisensä hashtagin, jonka avulla vieraat voivat jakaa kuvia ja päivityksiä hääjuhlasta sosiaalisiin medioihin. 

9. NIMIKKODRINKKI

Hääparin nimikkodrinkki kasvattaa ilmiönä suosiotaan. Hääpari voi luoda yhden yhteisen molempien suun makuisen cocktailin, tai keksi sulhaselle ja morsiamelle omat. Baarimestari voi suositella drinkkiä vieraille, tai baaritiskille voi kirjoittaa suositustaulun.

10. HÄÄPUVUN UHRAUS

Mieleenpainuvien hääkuvien eteen tehdään mitä taiteellisimpia ratkaisuja hääpuvulle: hypätään järveen, maalataan sitä, revitään ja leikellään. Taannoin Bratt Pittin ja Angelina Jolien häissä lapset olivat saaneet piirtää taideteoksia pitkin äitinsä mekon helmaa (ensimmäinen kuva) ja Suomessa kuohutti trash the dress -hääkuva, jonka on kuvasi Petri Mast (toinen kuva).
3 kommenttia:

 1. Huh toi kirveskuva on kyllä aina niin kamalan hyytävä!

  Tosi kiva postaus, kiitos! Meille tulee jotain näistä trendeistä, kuten ei-niin-vakavaa iltapalaa. Yksi asia mitä olen ihmetellyt: miksi sormukset tuntuvat olevan vuodesta toiseen hyvin samanlaisia (melkein sanoisin tympeitä) kaikissa valmismallistoissa, ei tunnu millään löytyvän kivoja yhdistelmiä... Uusia tuulia kehiin!

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä kirveskuvasta kuin yllä; huikea!

  VastaaPoista
 3. Jaa a, suunnitelmistani päätellen en ole trenditietoinen morsian, mutta eipä tuo haittaa. :) Tosin luonnonkukkia aion käyttää! Biologina särähti korvaan tuo "lajike" termin käyttäminen. Kyse on lajeista. Kasvilajin sisällä jalostettuja linjoja kutsutaan lajikkeiksi (esimerkiksi perunalajikkeet). Sori pilkun viilaus! :D

  VastaaPoista