lauantai 6. syyskuuta 2014

Häiden muoti-ilmiöt 2014

Muoti-ilmiöt käyttövaatteissa - niin kuin tässä häähössötyksessäkin - tarkoittavat niitä sillä hetkellä median ja valtavirran suosioon nousseita asioita. Sieltä saa poimia sitten oman suun makuiset trendit omaan pukeutumiseen / häihin, tarkalla seulalla. Ei kukaan nainen avaa ELLEäkään ja laita koko klassista garderobiaan uusiksi, koska rock on in. Ei. Kyseinen nainen saattaa ostaa jakkupukunsa pariksi rock-henkiset sähäkät avokkaat, JOS haluaa. Jokaisissa vuoden 2014 häissä ei tarvinnut olla karkkibuffaa, rustiikkiteemaa, photo boothia, sormenjälkivieraskirjaa, pompomeja, tuunattuja pilttipurkkeja, IKEAn tolsby pöytänumerointia, hääbingoa, mr & mrs -tekstiä, vadelmavenettä tai boolihanaa. 

Hääjuhlan tulee olla morsiusparin näköinen, sillä se tulee aina olemaan parin oman näköisin juhla koskaan. Settiä on hyvä lähteä rakentamaan morsiusparin persoonallisuuksien, harrastusten ja kiinnostuksen kohteiden ympärille, niin ohjelmaltaan, koristeiltaan, menultaan, paikaltaan kuin ajankohdaltaan. Tusinahäät ovat pahin mahdollinen vaihtoehto. Kyseessähän on morsiusparin päivä, ei mitkä tahansa same-same-same sukukarkelot. Ne, joita ei meno miellytä, eivät tunne paria tarpeeksi hyvin. Liian usein mietitään mitä muut ajattelevat. Joitakin perinteitä on toki tahdikasta säilyttää, kuten se aviopariksi muuttumisen juhlistaminen, mutta yhdenkään sukkanauhan ei tarvitse lentää tai morsiamen tulla ryöstetyksi, JOS niin ei halua.

Monipiippuinen juttu. Kuten vaatemuodissa - myös häissä - valtavirtaa on helppo seurata, sillä tarjontaa on paljon. Varsinkin kun hääkirppikset ja kierrätys (onneksi!) ovat pop, eikä jokaista pompomipallomerta ja "just married" -kylttiä auton takalasiin osta jokainen erikseen uudenkarheana kaupasta.

2 kommenttia:

 1. Huippukirjoitus, tätä aihetta olisi voinut pohtia sivu tolkulla!
  Musta nää häihinkin löytäneet muoti-ilmiöt ovat vain ja ainoastaan hyvä juttu! Näistä jokainen voi poimia oman tiensä ja ottaa sen mikä itselle tuntuu hyvältä!
  Monesti kuitenkin huomaa, että esimerkiksi keskustelupalstoilla ihmiset kyselevät häiden järjestämisen yksityiskohdista niinkuin heillä olisi kesken keskimääräistä vaativampi leipomusprojekti. Jos laittaakin pompomien sijasta lakanoita kattoon, eikä järjestä photo boothia ollenkaan, ei mitään kamalaa tapahdu.

  Jokaisen morsiamen pitäisi muistaa, että häät ovat hänen ja sulhasen juhlansa, ei mikään virallistakin virallisempi prosedyyri jossa on pakosti oltava tietyt elementit! :)

  VastaaPoista
 2. Hääblogien maailma on siitä ihmeellinen, että täällä tulee helposti kuvitelleeksi tiettyjen häätrendien näkyvän kaikissa mahdollisissa häissä. Tämä ei onneksi pidä paikkaansa ja suurimmassa osissa häitä ei tosiaan niitä meille hääbloggaajille tuttuja pompomeja ja pilttipurkkeja näy. Ja hyvä niin. :)

  VastaaPoista