keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Häämatka ja kourallinen unelmia

Häämatkaa ei liiaksi voi mielessä pyöritellä. Vaikka matka sijoittuu vasta häiden jälkeen, ei aurinkorantoja ja getaway -kohteita tee ollenkaan pahaa silmäillä jo näin hyvissä ajoin. 


Tietenkin kutkuttava matkakuume saattaa olla näiden turkoosivetisten hiekkarantojen huolettoman selailun sivuoire. Omaa häämatkaa varatessa kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:


1. Mitä haluatte häämatkalta?
Unelmien häämatka on helppo toteuttaa, kun tietää mitä haluaa. Toiset unelmoivat unohtumattomasta seikkailuntäyteisestä kaupunkilomasta täynnä tekemistä, toiset intiimistä kahdenkeskisestä bungalowista keskellä ei mitään. Ja kaikkea siltä väliltä. Haluatko suudella rakastasi Eiffel-tornin juurella, Gizan pyramidilla, Kiinan muurilla vai rantahiekassa Balilla?

2. Budjetti?
Realistinen, valmiiksi laadittu budjetti häämatkaan, säästää ikäviltä yllätyksiltä. On mukavampaa lähteä edullisemmalle matkalle ja nautiskella olosta paikan päällä, kuin syytää rahat kalliisiin matkoihin ja venyttää penniä sitten kohteessa. Nykyään ei ole lainkaan harvinaista, että hääpari toivoo häälahjaksi tavaroiden sijaan matkakassaan täytettä.

3. Mahdollisuudet?
Häämatka on jokaisen parin omien mahdollisuuksien mukainen. Yhdessä vietetty aika on tärkeintä. Missä päin maailmaa sitä sitten vietetäänkin! Ei kaikilla ole välttämättä aikaa lähteä kuukaudeksi hiekkarannalle juomaan kookoksesta pina coladaa. Jos työt tai lapset eivät salli pidempää kuin viikonloppulomaa, tai budjetti kestä ulkomaan matkaa, niin Naantalin kylpylän hemmotteluviikonloppu sviitissä kuohuviinilaseja kilistellen varmasti ajaa asiansa. 

Meidän tapauksessa rantahiekka ja turkoosi meri ovat ehdoton juttu. Kauniita paratiisikohteita on paljon, valinnan vaikeus tekee tästä äärimmäisen hankalaa. Bali, Hawaii, Phi Phi ja Kos ovat pyörineet mielessämme. Saa nähdä mihin rantahiekkaan sitä reilun vuoden päästä varpaat upotetaan... ;)


Rantapallo.fi on listannut Suomen TOP 10 unelmien häämatkakohdetta seuraavasti:

"Voiton vei Ranskan ikiromanttinen Pariisi, jonka ykköstila on tutkimuksessa on niin selkeä, että kakkoseksi tullut Havaiji ja kolmospaikkaa pitävät Karibian kohteet eivät yltäneet lähellekään samoja lukuja.

Pariisi
Havaiji
Karibia
Malediivit
Thaimaa
Rooma
Italia
Lappi
Mauritius
Kreikka ja Venetsia"

Onko näistä kohteista jollakin kokemusta? Tai jostain muusta upeasta kohteesta? Mikä on sinun unelmiesi honeymoon -kohde?

1 kommentti:

  1. Meillä oli Havaiji ihan ensimmäisenä mielessä, kun suunniteltiin häämatkaa. Havaijin ja NY:n reissusta pyydettiin tarjoustakin, mutta hinta oli ikävä kyllä liian korkea meidän budjettiin. Sitten muutamaa kohdetta katsellessa meidän unelmien häämatkakohteeksi valikoitui pari Karibian saarta ja NY :) Hauskoja häämatkan suunnitteluhetkiä!

    VastaaPoista