keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Suunnittele kuin hääsuunnittelija

Hääparin oma tyyli: rustiikkia, modernia, romanttista? Jos toivot hääpäiväsi huokuvan eleganssia ja luksusta, kannattaa lukaista läpi muutama vinkki vitonen, jotka olen keräillyt omia häitä suunnitellessa kauniin kokonaisuuden saavuttamiseksi. Miten tavallinen Maija Morsian saa toteutettua häät kuin hääsuunnittelija?


1. Teema: oli se sitten väriteema tai muu teema, vie se loppuun asti kunnialla. Häiden on hyvä olla persoonalliset ja morsiusparin näköiset: yhtenäiset kutsukorteista, häämenun, juhlapaikan ja koristeiden kautta kiitoskortteihin. Mieti mikä kuvastaa juuri teitä ja anna mielikuvituksen lentää!


2. Kun teema on päätetty, on helppo alkaa keräilemään teeman mukaisia asioita ja tehdä hankintoja. Jos kyse on väristä, kanna mukanasi väritilkkua aina kaupoille lähtiessäsi, niin vältyt virhehankinnoilta. Valot ja ympäristö vaikuttavat väreihin ja kaupan hyllyllä oikea sävy, voi näyttää kotona alkuperäistä vasten täysin erilaiselta.


3. Juhlapaikan valinnassa kannattaa olla erityisen tarkka. Kun valitset juhlapaikan huolellisesti valitsemasi teeman pohjalta, säästät koristeluissa pitkän pennin! Maalaisromantiikkaa vanhasta tallista tai navetasta, barokki- ja rokokoohenkeä kartanosta, modernia vivahdetta pelkistetystä ravintolamiljööstä, keskiajan tuntua kivisestä linnasta tai vanhasta viinikellarista.


4. Älä tuhlaa turhuuksiin. Jos ei kyse ole ruoasta tai juomasta, vieraslahjatilpehöörit usein jäävät vierailta käyttämättä, vaikka kuinka niitä rakkaudella askartelisit. Luksusta häävastaanotolle vieraslahjoina tuovat esimerkiksi piccolopullolliset samppanjaa.
  

5. Ylellinen vaikutelma syntyy hienostuneista yksityiskohdista. Luo itse tai teetä graafikolla teille logo nimikirjaimistanne tai sukunimestänne. Käytä samaa logoa kaikissa painotuotteissa. Kaiverretut samppanjalasit tai kakkulapio,
kirjaillut servetit, personoitu kakunkoriste, lattiaan heijastettu logo yms. tuovat välittömästi ylellisyyden tuntua.


6. Ammattivalokuvaaja ja ammattivideokuvaaja. Mitä muuta suuresta päivästä jää jäljelle kuin ihanat muistot? Valokuvat ja videot. Niitä katsellen on mukava muistella sitä unohtumatonta suurta juhlaa. Tässä häiden taltioinnissa kannattaa panostaa laatuun ja kiristää budjetin nyörejä sitten muualla. 


7. Valaistus, se mihin kiinnitetään suunnittelu vaiheessa, niin kotia sisustaessa kuin juhlia järjestäessä, liian vähän huomiota - mutta jonka avulla luodaan koko tunnelma. Ota selvää miten hämärää/pimeää juhlan aikana tulee ja suunnittele iltavalaistus kauniiksi lyhdyin, kynttilöin, spotein, värivaloin... Anteeksiantamaton loisteputkivalaistus hämärän hiipiessä ei varsinaisesti ole tunnelman luoja.


8. Äänentoisto kannattaa miettiä. Kunnon laitteet ja äänenlaatu tuovat juhlan tuntua, eikä häävalssia varsinaisesti ole kiva tanssahdella cd:n hypähdellessä soittimessa tai korkojen kopinan peittäessä musiikin alleen. Valjasta käyttöön massiiviset kaiuttimet. Kun puheensorinaa ja ihmispaljoutta löytyy runsaasti, ne kotikaiuttimet eivät välttämättä enää riitä, vaikka saisit niillä kotioloissa aikaiseksi valituksen naapureilta.


9. Seremoniamestari saa asiat sujumaan. Vaikka kyseessä olisi kuinka rennot häät, juhlan sujuvuuden kannalta olisi hyvä olla joku henkilö, joka on vastuussa päivän kulusta ja tiedottaa vieraita. Näin ollen aikataulu ei kuse, vaan kaikki oleellinen ehtii mukaan ja vieraille tulee huolehdittu olo, kun tietävät mitä milloinkin tapahtuu. Osaavat lähteä mm.vessaan ilman, että missaavat kakun leikkausta. 


10. Hoida kaikki asiat hyvissä ajoin ja delegoi tehokkaasti. Kannattaa ottaa useampi, kuin yksi kaaso, jolloin kenellekkään ei tule turhan paljoa vastuuta. Jaa kaasoille selkeästi tehtävät, hengitä syvään ja keskity nauttimaan päivästä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti