perjantai 21. helmikuuta 2014

Hääpaikka Turku?

Hääpaikan etsiminen on tärkeä osa hääjuhlien suunnittelua. Kannattaa olla noin 1,5v ennen hääpäivää liikkeellä, sillä kun kyselimme tammikuussa 2014 tiloja, niitä oli paljon alustavasti jo varattu elokuulle 2015.


Hääpaikkaa etsiessä ja tarjouspyyntöjä lähettäessä kannattaa miettiä mm. seuraavia asioita:

Lähellä kirkkoa vaiko yhteiskuljetus häävieraille kauempana sijaitsevaan kohteeseen?

Kuinka monta vierasta eli kuinka suuri tila tarvitaan?

Tuleeko tilavuokra erikseen vai catering juhlatilan puolesta sisältäen tilavuokran? 

Onko juhlatilalla A-oikeudet vai saako tuoda omat juomat?

Mikä on juhlapäivän ja -illan kulku? Haluatteko juhlatilan yhteyteen yöpymistä vieraille juhlien jatkuessa pikkutunneille ja viettää seuraavan päivän kera juhlaväen? Vai aiotteko kenties päättää juhlat jo keskiyöllä omalta osaltanne ja karata hääsviittiin tai häämatkalle?

Buffet-muotoinen ruokailu on suosittu suomalaisissa häissä ja maksaa 25-50€ per vieras. Pöytiintarjoiltuna hinnat ovat korkeammat. Tämän summan kun kertoo vieraiden määrällä vasta huomaa, miten suuren palan ruoat budjetista haukkaavat.

Kattava (joskin jotkin linkin vanhentuneita) lista Turun seudun hääjuhlapaikkoihin: http://www.kirkkoon.fi/portal/kirkkoon/haat/fi/haajuhla/muut_juhlapaikat/

Mietimme pitkään, mikä olisi niin erityinen paikka, että se kelpaisi meille elämämme tärkeimpänä päivänä. Piti olla näyttävyyttä, aitoa suomalaista maalaistunnelmaa, helppo cateringratkaisu, tilaa 80 hengelle, majoitus usealle häävieraalle sekä jotakin niin erikoista, että juhlavieraamme eivät sitä koskaan unohtaisi. 

En tiedä kuinka monta tuntia vietin koneella selaten läpi mahdollisia juhlapaikkoja. Lähetin useaan paikkaan tarjouspyyntöjä ja katselin kuvia - onneksi ne juhlatilat, joita kannattaa edes harkita, ovat panostaneet myös nettisivujensa kuvagallerioihin, joista näkee jo pitkälti miellyttääkö paikka omaa silmää ;)


Koska hääpaikan valinta on yksi juhlien avainasioista, ajattelin koota muiden turkulaisten tulevien morsiamien avuksi koosteen muutamista tutustumisen arvoisista juhlapaikoista:


 


Sitten silmiini osui suloinen, erilainen vaihtoehto. Päädyimme ihanaan Ilmaristen Matkailutilaan Liedossa. Paikka vaikutti hyvältä jo kuvien perusteella ja kun kävimme paikkaa katsomassa - olin myyty <3 Peltojen keskelle ajaessamme näin (tielle päin vaatimattoman näköisen) vanhan maatilan. Kun astuin sisään 1800-luvulla rakennetun, jykevän navetan kivijalkaan entisöityyn juhlatilaan, henkeni salpautui. Tiesin heti, että tämä se on! Satoja vuosia vanha massivinen kivi, leveät hirret ja rapistuneet tiilet olivat saaneet remontissa kontrastikseen puhtaan valkoista ja modernia ilmettä. Kaikkialla oli niin kaunista ja mikä parasta, yöpymismahdollisuus 30henkilölle. Puhumattakaan kirsikkana kakussa 12hkl saunasta ja pihan uima-altaasta!


Mitkä asiat ovat tärkeitä sinun häidesi juhlapaikassa? Mitkä ovat vähimmäisvaatimukset?

7 kommenttia:

 1. Ompas Turku täynnä upeita juhlapaikkoja! Itse haaveilen pääsystä juhlimaan joskus Manillaan, mutta näyttää kyllä upealta ja maalaisromanttiselta miljööltä teidänkin juhlapaikkavalinta :)

  VastaaPoista
 2. Oho, löysin pari ihan itselleki uutta paikkaa tästä listasta :D

  VastaaPoista
 3. Vau ihanan näköisiä paikkoja! Meille on tärkeää että ihmiset pääsevät liikkumaan ja juttelemaan toistensa kanssa vapaasti. Niinpä häät pidetään anopin ja appiukon kotona jossa on suuri piha :)

  VastaaPoista
 4. Mahtava kuvakooste, varmasti auttaa tilojen etsijöitä paljon! Rakentelemme itsekin täällä Aalto-yliopiston puolella palvelua, joka tekee upeiden tilojen löytämisestä entistä helpompaa (laaja valikoima, tarkat tiedot tiloista, hyvät kuvat jne.). Rantauduimme juuri tällä viikolla Turkuun, jossa tosiaan on huikea määrä mm. loistavia hääpaikkoja! Venuu.fi:stä löytyy tällä hetkellä yli 100 tilaa Turun alueelta, ja kasvaa vain! Toivottavasti voimme auttaa kaikkia hääpareja löytämään sen "juuri oikean juhlatilan" =)

  Tarjontaa Turun seudulla pääsee kurkkimaan täällä: http://venuu.fi

  Terveisin Espoon puolelta,
  Jasu Koponen, yksi venuulaisista =)

  PS. Meille saa aina vinkkailla tiloista, jotka eivät vielä meidän palvelusta löydy!

  VastaaPoista
 5. Vau, siellä päinhän on upeita juhlapaikkoja aivan pilvin pimein! :) Oman hääpaikkamme valitseminen osoittautui suhteellisen helpoksi tehtäväksi, koska paikkakunnallamme Torniossa kivoja paikkoja on tasan 3... Joista yksi oli huomattavasti muita edullisempi sekä ihan lähellä kirkkoa. :) Vieraslistaa joudumme hieman pienemmän juhlatilan vuoksi varmaankin karsimaan, mutta toisaalta saammepahan sitten ne haaveilemani vähän intiimimmät häät just sillä porukalla jotka ovat itselle niitä kaikista läheisimpiä. :)

  VastaaPoista
 6. Olin viime kesänä tuolla häissä. AIvan ihana paikka! Koko päivä (ja yö) sujui hyvin, ainakin vieraan näkökulmasta :) Parasta oli juuri se, että sai jäädä sinne yöksi. Tosin taksitkin toimivat hyvin niille, jotka Turussa yöpyivät. Tulette varmasti nauttimaan päivästä ja paikasta :)

  VastaaPoista
 7. Onpas Turussa ihania juhlapaikkoja! Upein oli kyllä toi mihin päädyitte, varsinkin toi uima-allas ja sauna kuulostaa mielettömältä :)

  Mä olin saanu jo ajat sitten päähänpinttymän siitä, että juhlat vietetään vanhassa navetassa, ja onnekseni sellainen löytyikin täältä suht läheltä meitä :)

  VastaaPoista