keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Satuhäät 2015

Lämpimästi tervetuloa mukaan seuraamaan Olipa Kerran Satu... -hääblogia ja satumaista matkaa alttarille. Näissä elokuun 2015 häissä nähdään mustaa ja valkoista, satiinia, kristalleja, saippuakuplia, red carpet ja orkideoja.

Rakkaustarina kuin saduissa? Olet ollut tahtomattasi pitkään sinkku - manannut jo, ettet löytäisi koskaan sitä omaa prinssiä. Pussaillut sammakoita. Katsellut huokaillen pareja, jotka ovat löytäneet toisensa: pussailevat ostoskeskuksen rullaportaissa, nauravat hiljaisessa ravintolassa, halaavat irti päästämättä juna-aseman laiturilla. Näitä rakkaustarinoita sivusta seuraten, sitä räpiköi eteenpäin elämässä itsenäisenä vahvana naisena - joka purskahtaa itkuun katsellessaan yksin Holidayta Ben&Jerry's cookie dough -purkki kainalossa. Ja kun vähiten odotat. Siinä hän on.

Se tunne, kun viimein on löytänyt elämäänsä ihmisen, jonka kanssa haluaa olla ikuisesti.

Ihmisen, johon voi luottaa, jonka kanssa elämä hymyilyttää - niin arjessa, kuin juhlassa. Joka tuntuu parantavan kaikki menneisyyden haavat ja sydämen säröt. Joka on paras ystävä ja samalla se maailman kuumin. Ei ole sanoja kertomaan, mitä tämä ihminen minulle merkitsee. Iirossa on kaikki mistä olen aina unelmoinut ja enemmän 


Palatessani kesällä 2013 Turkuun - kuuden vuoden Helsingissä asustelun jälkeen - törmäsin vanhaan ystävään, josta tulikin kaikkien näiden vuosien jälkeen paljon enemmän. Ei voi sanoa, että olisimme suunnitelleet tätä. Iiro tuli auttamaan muutossa, sen jälkeen uuden kotini remontissa, rakkaus syttyi ja siitä se ajatus sitten lähti. Päätimme astella alttarille ja elokuu 2015 jätti suunnittelulle tarpeeksi aikaa. Ennenkuin tukehdutte tähän hattarahöttöön, muutama sananen minusta - näiden kekkereiden morsiamesta.


Kyseessä on todellakin satuhäät, sillä kirjoittajana ja morsiamena teitä lukijoita hostaan minä - stylisti/meikkitaiteilija Satu. Turkulaisille jääkiekon ystäville tuttu TPS Kissat cheerleader-joukkueen kapteenina.

Jonkin asteisena perfektionistina haluan kaiken olevan huolellisesti suunniteltu, ennen tärkeää päivää. Tavoitteena "vaatimattomasti" saada löydettyä se täydellinen hääpuku, unelmien hääpaikka, jossa on sitä satumaista taikaa ja mikä tärkeintä; saada rakas juhlaväki viihtymään meidän päivänämme. Olen unelmoinut hääpäivästäni pikkutytöstä asti, eli tämä hääsuunnittelu on absoluuttisen ihanaa - ainakin tässä vaiheessa ;)

Paljasjalkaisina turkulaisina meidät vihitään upeassa Turun Tuomiokirkossa 
Menetkö itse naimisiin kirkossa vai maistraatissa? Mikä hääteema teillä on? Mikä on ensimmäinen asia, jonka löit lukkoon häitä suunnitellessa?

1 kommentti: